концентрат квасного сусла

Канцэнтрат кваснога сусла

Канцэнтрат кваснога сусла-гэта 100% натуральны паўфабрыкат, які вырабляецца з збожжавага сыравіны.

Канцэнтрат кваснога сусла выкарыстоўваецца ў якасці сыравіны пры вытворчасці квасу (як на вытворчасці, так і ў хатніх умовах), у хлебапякарнай і кандытарскай прамысловасцях, пры вытворчасці сухіх сняданкаў, мюслі, а таксама розных відаў пернікаў, кексаў і інш.

У хлебапякарнай і кандытарскай прамысловасцях канцэнтрат кваснога сусла рэкамендуецца выкарыстоўваць з мэтай:

  • інтэнсіфікацыі тэхналагічнага працэсу;
  • паляпшэння колеру мякішу гатовага вырабы;
  • надання насычанага колеру скарыначкі;
  • стварэння спрыяльнага асяроддзя для дрожджаў, якія ўплываюць на аб’ём выпускаемай прадукцыі;
  • паляпшэння смакавых якасцяў;
  • падаўжэння тэрміну прыдатнасці прадукту.

 

Характарыстыкі
Склад
Умовы захоўвання
Тара:

Пэт-бутэлька 1 л (1,3 кг);

каністра 3 л (4 кг) , 10 л (14 кг);

поліэтыленавыя бочкі 48 л (60 кг), 65 л (80 кг) , 127 л (160 кг);

еўракуб 1000 л (1300 кг)

* Магчымая адгрузка налівам ў аўтацыстэрны (арыентыровачны Вага нета 23000 кг)

* Магчымая фасоўка ў тару пакупніка

 

Тэрмін прыдатнасці:

12 месяцаў пры захаванні ўмоў транспарціроўкі і захоўвання.

Масавая доля сухіх рэчываў:

70±2%.

Смак:

Кісла-салодкі, хлебны, з нязначна выяўленай горыччу і водарам жытняга хлеба.

 

Жыта харчовая, солад піваварны ячменны светлы, солад жытняй сухі ферментаваны, солад жытняй сухі неферментированный, вада пітная.

У спажывецкай упакоўцы захоўваць у прыцемненых вентыляваных памяшканнях, якія не маюць старонніх пахаў, пры адноснай вільготнасці паветра не больш за 90% і тэмпературы паветра ад +2°С да +25°С;

У транспартнай упакоўцы захоўваць у прыцемненых памяшканнях, якія не маюць старонніх пахаў, пры адноснай вільготнасці не больш за 90% і тэмпературы паветра ад -40°С Да +30°С.

Рецепт приготовления домашнего хлеба

4 столовые ложки концентрата квасного сусла залить кипятком (70 мл). В чашу хлебопечки налить:

  • 250 мл. воды;
  • раствор ККС;
  • 1,5 ч.л. соли;
  • жидкий мёд 1 ст.л.;
  • 2 ст.л. растительного масла.

Затем насыпать 300 г. муки пшеничной, 250 г. ржаной муки, сухие дрожжи 2 ч.л. и кориандр 4 г. Замешать тесто и оставить на 2 часа. Отправить на 40 минут в духовку.

Рецепт хлебного кваса в домашних условиях

Для приготовления 5 литров хлебного кваса развести в тёплой воде (35°С – 40°С):

  • 8 -10 столовых ложек концентрата квасного сусла;
  • 1 стакан сахара (по вкусу);
  • 5 – 7 грамм прессованных (или сухих) дрожжей.

Выдержать при температуре 25°С – 30°С 18-20 часов.

Готовый квас охладить, слить с осадка и хранить в прохладном месте.

Вы хочаце супрацоўнічаць?

даведацца больш